Tid: 2. november 2017 21:00

Sted: kåkå, Spor 5

Pris: 295

Som en del av økonomifestivalen KÅKÅnomics, har vi gleden av å invitere til konsert med POING og Maja S. K. Ratkje, Spor 5 den 2. november.

De fremfører «Kapital & Moral» med musikk og tekster av bl.a. Alf Prøysen, Rudolf Nilsen, John Lennon, Tom Waits og Kurt Weill/Bertold Brecht. Tematikken favner korrupsjon, slitne horer, penger og nød i de tyske Brecht-tekstene, og dobbeltmoral, samvittighet, kapital og moral, etikk/etos i de øvrige.

I 15 år har POING og Maja Ratkje tolket og formidlet sanger knyttet til arbeiderbevegelsen og sosialismen. I forlengelse av arbeidersang-tematikken fra den kritikerroste CDen «Wach auf!» (2011) har prosjektet «Kapital & Moral» vokst frem.

Kjøp billetter HER eller i døren.

 

OM POING og Maja S. K. Ratkje

POING er et ensemble som består av Rolf-Erik Nystrøm – saxofon, Frode Haltli – akkordeon og Håkon Thelin – kontrabass. Ensemblet ble initiert av Lars Petter Hagen i 1999, og ble i utgangspunktet startet for å presentere ny ung norsk samtidsmusikk. Dette er fortsatt en viktig del av POINGs virksomhet, selv om den nå også omfatter nære samarbeid med noen av verdens ledende komponister i alle generasjoner og over hele verden. POING har blitt nevnt som noen av de viktigste ambassadørene for samtidsmusikk ved at de siden starten har presentert musikken gjennom en kommuniserende og uformell konsertform, samtidig som de aldri kompromitterer på å gå i helt dybden av musikken og fremførelsens kvalitet. Dette ga POING Norsk Komponistforenings Årets Utøverpris 2009. De tre musikerne er blant verdens fremste utøvere på sine instrumenter, både som utøvere av notert musikk og som improvisatører. Dette gjør at POING også får utradisjonelle oppgaver av komponister og festivaler som går utover vanlig interpretasjon, samspill og formidling av samtidsmusikk. De har utviklet et meget tett samspill og en rik erfaring med mange forskjellige musikkstiler .

Siden oppstarten har POING urfremført mer enn 100 verk av europeiske, asiatiske og amerikanske komponister. Trioen samarbeider ofte helt fra starten med komponistene i komponeringsfasen, slik de f.eks. har gjort i sammarbeid med Michael Finnissy, Rolf Wallin, Terry Riley, Volker Heyn, Richard Barrett og Helmut Oehring. POING ga høsten 2003 ut sin første CD ”Giants of Jazz” på eget selskap. CD-en inneholder musikk av Maja Ratkje, Eivind Buene, Øyvind Torvund og Knut-Olaf Sunde, samt en improvisasjon. I 2006 lanserte de CD nummer to på Jazzaway Records: ”Planet POING”, med verker av Maja Solveig Kjelstrup Ratkje, Sachiyo Tsurami, Lars Petter Hagen, Aki Asgeirsson og Jexper Holmen. Ensemblets siste CD ”sur POING”, med musikk av Richard Barrett og Helmut Oehring og en improvisasjon med trommisen Paul Loven, gis ut på Grappa Musikkforlag i 2016.

POING har samarbeidet mye med sin egen generasjons komponister, og har et særlig samarbeid med komponist og sanger Maja S. K. Ratkje. Som komponist har hun skrevet både mindre kammermusikalske verker, så vel som opera, orkester-, film-, dans-, og teatermusikk. Musikken hennes er framført av blant andre Ensemble Intercontemporain, BBC Scottish Symphony Orchestra, Klangforum Wien, Oslo Sinfonietta, Kringkastingsorkestret, Arve Tellefsen, Vertavokvartetten, Frode Haltli, Marianne Beate Kielland, Engegårdkvartetten og Cikada. Ratkje har vært profilert komponist under Other Minds i San Francisco to ganger, hun har vært festivalkomponist under Trondheim Kammermusikkfestival, Nordland Musikkfestuke, Avanti! Summer Festival i Finland og ved Huddersfield Contemporary Music Festival.

Som musiker er Ratkje mest aktiv som utøver av egne verker, og som improvisasjonsmusiker. Hennes hovedinstrument er stemme og hun bruker ofte elektronikk i sine framførelser. I tillegg spiller hun theremin og fiolin. Hun holder konserter over hele verden både i soloformat, med improvisasjonskvartetten SPUNK (Hild Sofie Tafjord, Kristin Andersen, Lene Grenager), med støyduoen Fe-mail og i ulike samarbeidsprosjekter. Hun har samarbeidet med blant andre POING, Jaap Blonk, Lasse Marhaug, Joëlle Léandre, Per Inge Bjørlo, Stian Westerhus, Kathy Hinde, Odd Johan Fritzøe, HC Gilje, Stephen O’Malley, Ikue Mori og Zeena Parkins.

 

OM ØKONOMIFESTIVALEN KÅKÅnomics


TID: Onsdag 1. november – lørdag 4. november
STED: Stavanger, med hovedscener på KÅKÅ (Sting Nere), Spor 5, Stavangeren, UiS, Fargegata. 

KÅKÅnomics er årets storsatsing for KÅKÅ kverulantkatedralen og en nyvinning for byen. Norge og Norden trenger en økonomifestival, ingen by egner seg bedre enn Stavanger til slikt vertskap. Med KÅKÅ som avsender garanteres kvalitet, kritikk, læring, underholdning og autonomi. Foreløpig program legges ut like over ferien, endelig program klart 1. oktober. Vi vil tilby festivalpass, dagskort og billetter etter hvert som programpostene klareres. Husk å sette av datoene i din egen kalender.

ONSDAG – LØRDAG 1. – 4. november ca kl. 17.00-22.30
FOLKEPROGRAM PÅ UTVALGTE SCENER I BYEN: KÅKÅ / SPOR 5 / FARGEGATA M.M.
Deltagere: Norske og internasjonale økonomer.
KÅKÅnomics vil tilby et underholdende og aktuelt festivalprogram på 3-4 kafébaserte scener hver kveld 1-4. november, KÅKÅ og Spor 5 er to av dem. Totalt ca 25 debatter, samtaler, intervjuer, foredrag eller andre former for eksperiment om alt fra  «Gjør penger oss lykkelige?» og «Hvem snyter mest på skatten?» til innvandringsregnskap og kapitalismens framtid. Erfaringer med luksusfellen blir det garantert – og mye mer.
Redaktører: Tom Hetland og Jan Inge Reilstad
Foreløpig program og deltagerliste legges ut i løpet av sommeren og oppdateres etter hvert. 

ONSDAG 1. november kl 14-17.00 
MINISEMINAR HH UiS «Kritikk og utvikling av økonomifaget»
Deltagere: Norske og engelske økonomer.
Fagansvarlige: Klaus Mohn (professor petroleumsøkonomi, UiS) og Ola Kvaløy (professor økonomi, UiS)
Endelig program og deltagerliste legges ut i god tid før sommeren. 

TORSDAG 2. november kl 09.00-16.00
KONFERANSE STAVANGEREN «Automatisering, digitalisering og arbeidsplasser i framtidens samfunn» 

Deltagere: Norske og internasjonale økonomer.
Beregnet på næringsliv, politikere, offentlig ansatte, forskere og studenter, foruten interesserte folk flest.
Endelig program og deltagerliste legges ut i løpet av sommeren.

EGET KONSERTPROGRAM UNDER FESTIVALEN
Konserter og underholdning hver eneste kveld under festivalen.
Sted: Stavangeren, Spor 5 og KåKå.
Første arrangement er «Lulu Show» med Hilde Louise Asbjørnsen og band, basert på «En dans på renter». Sted: Stavangeren, kl. 19.30. LES MER
Andre konserter og show legges ut fortløpende på KåKås nettside og på Facebook.
Alle økonomer / deltagere under festivalen bes stille i casual og formidle nærmest mulig dagligspråket. Programlederne og ordstyrerne kan godt være taleføre humorister som bes stille i dress og være dønn alvorlige.

Festivalen har hentet inspirasjon fra verdens første økonomifestival i Kilkenny, Irland: Kilkenomics. For mer informasjon om denne festivalen se: http://www.kilkenomics.com

KÅKÅnomics samarbeider med en rekke instanser og personer:
Stavangeren, Spor 5, UiS, Tor Dagfinn Veen, KÅKÅ, Café Sting m.fl.

KÅKÅ kverulantkatedralen er en ikke-kommersiell stiftelse og et debatt- og litteraturhus støttet av Norsk kulturråd, Fritt ord, Stavanger kommune og Rogaland fylkeskommune. Stiftere er Kristoffer og Signe Anne Stensrud.

Kunstnerisk leder er Jan Inge Reilstad (Tom Hetland fra 12. mai til 20. juni)
Administrativ leder er Alise Lea Tiller
Rådgiver og markedsansvarlig er Randi Øglænd
Medarbeider med økonomibakgrunn er Thomas Bø Andersen
Bookingansvarlig konserter er Johan Egdetveit
Ane Sjøbu (NFF) og Terje Torkildsen (Rogaland forfattarlag) er ansvarlige for arrangement med Stavanger prosalong og SPØR med relevant innhold under festivalen.

Redaksjonsrådet består av: Line Noer Borrevik, Marianne Holter, Terje Torkildsen, Kyrre Knudsen, Klaus Mohn, Ola Kvaløy og Jan Inge Reilstad.

Festivalen er støttet av LYSE AS og Tor Dagfinn Veen

KÅKÅ er støttet av:

 

 

Pin It on Pinterest