Tid: 3. november 2017 21:00

Sted: kåkå, Spor 5

Pris: 295

Music for a While er et norsk musikkensemble. Ensemblet har hentet navnet sitt fra en av musikkhistoriens mest kjente sanger, «Music for a While», av barokkomponisten Henry Purcell. I teksten heter det at «musikk kan, for et øyeblikk, fordrive alle dine bekymringer». Deres første plate heter Weill Variations, og ble gitt ut i oktober 2007. Der gjorde de originale og friske versjoner av Kurt Weills udødelige musikk.

I 2014 feiret Music For A While sitt 10-årsjubileum, og slapp i den anledning sin tredje plate «Canticles of winter», en neddempet vinterplate der bandet videreutviklet barokksporet fra den bejublede platen «Graces that refrain» (2012), sammen med vintersanger med juledryss.

Tid: 3. november kl. 21.00
Sted: Spor 5
Pris: 295 kr.

Kjøp billetter HER.

Music For A While består av:
Tora Augestad vokalist
Stian Carstensen (Farmers Market), accordion, banjo & pedal steel
Mathias Eick (Jaga Jazzist, Manu Katché), trompet
Martin Taxt (Trondheim Jazzorkester, Koboku Senju), tuba
Pål Hausken (In the country, Susanna), trommer & perkusjon

Konserten settes opp i forbindelse med økonomifestivalen KÅKÅnomics 1.-4. november 2017. Music for a while baseres på en sang av Purcell, men det er og en assosiasjon til Kurt Weill, hvis mest kjente verk «Tolvskillingsoperaen» er et stort kapitalkritisk verk. Tolvskillingsoperasen er en musikal med tekst av Bertolt Brecht og musikk av Kurt Weill. Stykket formidler en sosialistisk, revolusjonær kritikk av det kapitalistiske samfunnet.

Tora Augestad har sin utdannelse fra Norges Musikkhøgskole og Musikkhögskolan i Stockholm, og med en mastergrad i kabaretsang og sin eksepsjonelle formidlingsevne er hun helt riktig artist til å fronte et slikt prosjekt. At hun omgir seg med noen av landets fineste jazzmusikere bidrar selvfølgelig til å gjøre denne konserten til en helt spesiell opplevelse. Tora Augestad sier sjøl dette om hva vi kan vente oss: «Vi lover en saftig blanding av røffe kabaretviser og vakre låter med en spilleglede av de sjeldne!»

musicforawhile.no
facebook.com/musicforawhileband

Vi kan love en vakker og underholdendende konsert med klassiske highlights, allsang, latter og barokke perler slik du aldri har hørt dem før! HER får du en liten smakebit. og EN til.

OMTALER
«Graces that refrain, den nye plata fra vokalisten Tora Augestad og gruppa Music for a while, river ned genregrenser og utfordrer til å gjenoppdage vår europeiske musikkarv».
Erling Wicklund, Nrk

«Musikk uten grenser – en opplevelse av de sjeldne».
«Tora Augestad står nok en gang i spissen for en musikalsk ekskursjon du aldri har vært med på. Hun er utstyrt med en stemmeprakt som er både sterk, personlig og forførende – du verden så vakkert. Når hun så er omgitt av dette kremlaget av jazzmusikere som kan «alt» og som gir musikken den innpakninga den spør om uansett hvilken retning det går mot, så kan dette ikke bli annet enn en opplevelse av de sjeldne». Tor Hammerø, Nettavisen

»På sitt nye album tar de for seg en del klassiske skatter, fra Händels «Lascia ch’io pianga» til Saties «Je te veux», alt gjort med den samme dempede elegansen og lekne kreativitet».
Geir Vestad, Hamar Arbeiderblad

 «Med Sang i høysetet»
«En nytelse å høre musikaliteten og respekten Tora Augestad behandler ulike språk med».
Trine Styve Varlo, Haugesunds Avis

«Tora Augestad får musikken til å leve». Arne Guttormsen, Vårt Land

«En sterk og annerledes musikkopplevelse» Telemarksavisa

Dag og Tid: «Coverlåtar i fløyel»
«Dette er ei plate der ein ikkje kjenner trong for å programmera CD-spelaren for å luke ut svake spor, men Dowlands «Flow my tears» og «Come again» og Saties «Je te veux» viser på kvar sitt vis ekstraordinære kvalitetar ved ensemblet – dei to førstnemnde ved eit tilnærma telepatisk samspel mellom Eick og Taxt og ditto mellom Augestad og Carstensen i Satie-låten. Strålande kammermusikk».
Lars Mossefinn, Dag og tid

»Spenstig blanding»
«All honnør til bandet for å tenke nytt i et musikalsk format som fungerer aldeles utmerket».
Christian Ringnes, Østlendingen

«Spreke, særpregede versjoner av musikk fra 1600-tallet og framover. Augestad er en fortolker av klasse. «Graces That Refrain» er et musikalsk banebrytende album som viser at Augestad har en sjelden innsikt i det hun holder på med».
Trygve Lundemo, Adresseavisa

Vakkert fra fire århundrer.
Berlin-bosatte Augestad lar den flotte stemmen formidle uten foredragseffekter, Eick er trompetlyriker med klassisk legatospill og jazzinformert frasering i skjønn forening, Carstensen er lojalt ikke-dominerende i sitt klang- palettutvidende bidrag og Taxt/Hausken er en følsom og bokstavelig talt harmonisk motor i dypet av denne lille albumåpenbaringen.
Terje Mosnes, Dagbladet

Tora Augestad og Music for a while beveger seg stilsikkert mellom tradisjon og improvisasjon.
Med på laget har hun et stjernelag av yngre, norske musikere som på platen bobler over av improvisatorisk oppfinnsomhet og musikalsk følsomhet. De intelligente arrangementene av kanoniserte vokalstykker gjør «Graces That Refrain» til et viktig nyskapings- og formidlingsarbeid. Music for a While demonstrerer en kompleks musikalsk følsomhet i spenningen mellom tradisjon og improvisasjon.
Espen Ingebrigtsen, Bergens Tidende

Dette er musikkfornying på høyt nivå. Tage Aske Hoskil, Tønsbergs Blad

Music for a while makter å gjøre noe helt nytt med sentrale deler av den europeiske musikkarven. Uventet, underholdende og usigelig vakkert.
Kaja S. Knatten, Romerikes Blad

 

OM ØKONOMIFESTIVALEN KÅKÅnomics


TID: Onsdag 1. november – lørdag 4. november
STED: Stavanger, med hovedscener på KÅKÅ (Sting Nere), Spor 5, Stavangeren, UiS, Fargegata. 

KÅKÅnomics er årets storsatsing for KÅKÅ kverulantkatedralen og en nyvinning for byen. Norge og Norden trenger en økonomifestival, ingen by egner seg bedre enn Stavanger til slikt vertskap. Med KÅKÅ som avsender garanteres kvalitet, kritikk, læring, underholdning og autonomi. Foreløpig program legges ut like over ferien, endelig program klart 1. oktober. Vi vil tilby festivalpass, dagskort og billetter etter hvert som programpostene klareres. Husk å sette av datoene i din egen kalender.

ONSDAG – LØRDAG 1. – 4. november ca kl. 17.00-22.30
FOLKEPROGRAM PÅ UTVALGTE SCENER I BYEN: KÅKÅ / SPOR 5 / FARGEGATA M.M.
Deltagere: Norske og internasjonale økonomer.
KÅKÅnomics vil tilby et underholdende og aktuelt festivalprogram på 3-4 kafébaserte scener hver kveld 1-4. november, KÅKÅ og Spor 5 er to av dem. Totalt ca 25 debatter, samtaler, intervjuer, foredrag eller andre former for eksperiment om alt fra  «Gjør penger oss lykkelige?» og «Hvem snyter mest på skatten?» til innvandringsregnskap og kapitalismens framtid. Erfaringer med luksusfellen blir det garantert – og mye mer.
Redaktører: Tom Hetland og Jan Inge Reilstad
Foreløpig program og deltagerliste legges ut i løpet av sommeren og oppdateres etter hvert. 

ONSDAG 1. november kl 14-17.00 
MINISEMINAR HH UiS «Kritikk og utvikling av økonomifaget»
Deltagere: Norske og engelske økonomer.
Fagansvarlige: Klaus Mohn (professor petroleumsøkonomi, UiS) og Ola Kvaløy (professor økonomi, UiS)
Endelig program og deltagerliste legges ut i god tid før sommeren. 

TORSDAG 2. november kl 09.00-16.00
KONFERANSE STAVANGEREN «Automatisering, digitalisering og arbeidsplasser i framtidens samfunn» 

Deltagere: Norske og internasjonale økonomer.
Beregnet på næringsliv, politikere, offentlig ansatte, forskere og studenter, foruten interesserte folk flest.
Endelig program og deltagerliste legges ut i løpet av sommeren.

EGET KONSERTPROGRAM UNDER FESTIVALEN
Konserter og underholdning hver eneste kveld under festivalen.
Sted: Stavangeren, Spor 5 og KåKå.
Første arrangement er «Lulu Show» med Hilde Louise Asbjørnsen og band, basert på «En dans på renter». Sted: Stavangeren, kl. 19.30. LES MER
Andre konserter og show legges ut fortløpende på KåKås nettside og på Facebook.
Alle økonomer / deltagere under festivalen bes stille i casual og formidle nærmest mulig dagligspråket. Programlederne og ordstyrerne kan godt være taleføre humorister som bes stille i dress og være dønn alvorlige.

Festivalen har hentet inspirasjon fra verdens første økonomifestival i Kilkenny, Irland: Kilkenomics. For mer informasjon om denne festivalen se: http://www.kilkenomics.com

KÅKÅnomics samarbeider med en rekke instanser og personer:
Stavangeren, Spor 5, UiS, Tor Dagfinn Veen, KÅKÅ, Café Sting m.fl.

KÅKÅ kverulantkatedralen er en ikke-kommersiell stiftelse og et debatt- og litteraturhus støttet av Norsk kulturråd, Fritt ord, Stavanger kommune og Rogaland fylkeskommune. Stiftere er Kristoffer og Signe Anne Stensrud.

Kunstnerisk leder er Jan Inge Reilstad (Tom Hetland fra 12. mai til 20. juni)
Administrativ leder er Alise Lea Tiller
Rådgiver og markedsansvarlig er Randi Øglænd
Medarbeider med økonomibakgrunn er Thomas Bø Andersen
Bookingansvarlig konserter er Johan Egdetveit
Ane Sjøbu (NFF) og Terje Torkildsen (Rogaland forfattarlag) er ansvarlige for arrangement med Stavanger prosalong og SPØR med relevant innhold under festivalen.

Redaksjonsrådet består av: Line Noer Borrevik, Marianne Holter, Terje Torkildsen, Kyrre Knudsen, Klaus Mohn, Ola Kvaløy og Jan Inge Reilstad.

 

Festivalen er støttet av LYSE AS og Tor Dagfinn Veen

KÅKÅ er støttet av:

 

Pin It on Pinterest